MD 09 ALGEMESI

DISSABTE, 7 DE SETEMBRE.- VESPRA DE LA MARE DE DÉU.

08:00.- Missa a la Capella de la Troballa.

09:45.- Concentració a la Plaça Major de festers, dolçainers i tabaleters, i tots aquells que vulgen participar en la Plega de la Mare de Déu.

10:00.- Prec, oferiment i Virolai a la Mare de Déu a la Basílica, d’inici de la Plega.

10:15.- Plega General. Eixida de la plaça Major per a recórrer en ambient festiu els distints carrers i barris delo poble. En acabar, al voltant de les 12:45 , oferiment a la Mare de Déu.

12:00.- Volteig general de campanes en tots els campanars del poble.

17:00.- Veneració de la Imatge de la Mare de Déu a la Basílica, fins les 19 hores.

19:30.-Trasllat de la Mare de Déu a l’Altar Major, i solemne cant de Vespres, amb ofrena de nards a la Mare de Déu. Acompanyarà la Schola Cantorum d’Algemesí.

En acabar les Vespres, al campanar, Toc de l’Ave Maria, amb el tradicional Repic de la Xirivia.

20:00.- Missa a la Basílica.

22:00.- Processó de les Promeses.

Al finalitzar entrada solemne de la Mare de Deu a la Capella: Missa de la Germandat Sacerdotal.

Després de la Missa: a la Capella de la Troballa, “Introducció i anunci de les Lloances a la Mare de Déu”, a càrrec d’Unam-Teatre.

A continuació : Vetla a la Capella fins l’alba. S’invita a participar de forma especial, amb instruments, cants i alegria, la joventut del poble.

 

 
DIUMENGE 8 DE SETEMBRE.- DIA DE LA MARE DE DÉU DE LA SALUT.

06:00.- Vol general de campanes al campanar de Sant Jaume.

08:00.-“ Despertà” pels dolçainers i tabaleters pels carrers de la Volta General eixint de la Plaça Major i Missa a la Capella de la Troballa , per tots els festers difuns.

09:00.- Missa a la Capella de la Troballa pels difuns dels balls, misteris i martiris, personatges bíblics, volants, músics i per tots els col•laboradors i participants de les festes.

10:00.- Processoneta del Matí.- Portaran les andes de la Mare de Déu, els soldats del poble i els volants.

En arribar a la Plaça Major, apoteòsica entrada, amb tots els balls, disparades de salves i traques i solta de coloms pels colombaires locals.

A continuació, a la Basílica: Missa Major concelebrada. Acompanyarà el cant, la Schola Cantorum d’Algemesí.

Després de la Missa, al final del parc Salvador Castell, monumental “Mascletà” de migdia.

18:30.-Missa a la Basílica.

19:30.- Processó de Volta General amb la participació dels Mistreris i Martiris, Muixerangues, Bastonets, Pastoretes i Pastorets, Carxofa i Arquets, Llauradores. Seguirà la Creu Parroquial, persones amb cera, Tornejans, Guió, xiquets de primera comunió, Personatges Biblics, Apostolat. Anda de la Mare de Déu amb l’escorta dels Volants, portada els trams designats pels Fallers d’Algemesí, Confraries de Setmana Santa, Policia Local, Antics Alumnes, etc. Seguiran les Presidències: Eclesiàstica, dels Festers i l’Ajuntament. Tanca la processó la Banda de Música.

En arribar a la Plaça, disparada d’un castell de focs d’artifici i entrada solemne de la Mare de Déu a la Basílica, Oració, cants de l’Apostolat, trasllat de la imatge al seu Cambril i Virolai final.

Les LLOANCES A LA MARE DE DÉU, tindrán lloc al Teatre Municipal, dissabte dia 14 de Setembre a les 22:30 hores i diumenge día 15 de Setembre a les 19:30 hores.

0 Comentarios

Contesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.

*

©2024 InfoFesta.es la plataforma más grande de Fiestas Tradicionales en la Comunitat Valenciana  | INFOFESTA | MOROS I CRISTIANS | FALLAS | Descarga nuestra Aplicación móvil Morosicristians.app

CONTACTA

Envíanos un e-mail

Enviando

Inicia Sesión con tu Usuario y Contraseña

¿Olvidó sus datos?