L’Ajuntament d’Alcoi ha presentat una proposta alternativa per que les mascletades puguen tornar a disparar-se a la Plaça d’Espanya. Després de que el passat diumenge s’haguera de traslladar d’urgència la mascletada de la Glòria Infantil al pont del Viaducte, degut a la normativa de seguretat per a aquest tipus d’espectacles pirotècnics, i després que els tècnics de Protecció Civil hagen estudiat les diferents alternatives per a que l’acte puga continuar celebrant-se al seu lloc, finalment s’ha establert un espai a la pròpia Plaça que compleix amb la normativa: a la calçada davant l’Ajuntament.

gloria infantil alcoy infofesta jorge hinojosa (11).JPG

Mascletà del Diumenge de Glòria Infantil desenvolupada al Viaducte

Des de la Regidoria de Seguretat s’han realitzat consultes amb el Parc de Bombers de la Muntanya, i també amb els empresaris pirotècnics, i sembla que la ubicació triada compleix amb la normativa, de forma que ja s’ha sol·licitat a la Subdelegació el permís corresponent per a instal·lar la mascletada del Dia de Sant Jordi a la calçada de davant de l’Ajuntament. Amb aquest emplaçament, es respectarà la distància normativa entre el públic i els artefactes pirotècnics, col·locant-se els espectadors a la banda oposada a la casa consistorial; i també es respectarà la distància de seguretat entre un edifici i els propis artefactes, deixant lliure la vorera a les portes de l’ajuntament.

Per tant, tota la mascletada terrestre es podrà disparar a aquest espai acotat a la Bandeja, i si hi hagués algun tipus de mascletada aèria complementària es determinarà el lloc que permeta fer-ho per les seues característiques, si bé això no preocupa la Regidoria perquè les alternatives són diverses.

El regidor de Festes Jordi Martínez ha assenyalat que “malgrat les dificultats que ens imposa la normativa de seguretat, hem pogut trobar les solucions tècniques per poder instal·lar la mascletada, a falta que ens siga validat el projecte per part de Subdelegació. Tal vegada ens veurem obligats a perdre espai per als espectadors, però sempre serà més fàcil per al públic seguir l’acte a la Plaça d’Espanya que no al Viaducte, i a més la mascletada es podrà disparar a l’espai més emblemàtic i òptim. Fins que no hem estudiat tècnicament l’alternativa no hem pogut remetre la proposta a Subdelegació, per la qual cosa divendres passat no vam poder obtindre la llum verda a aquesta alternativa, i es va fer necessari traslladar la mascletada al pont del Viaducte. No obstant, si tot va bé, es tornarà a celebrar a la Bandeja”.

Proposta de l'Ajuntament d'Alcoi per a reubicar la mascletà del 22 d'abril i respectar el perímetre de seguretat

Proposta de l’Ajuntament d’Alcoi per a reubicar la mascletà del 22 d’abril i respectar el perímetre de seguretat

0 Comentarios

Contesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.

*

©2024 InfoFesta.es la plataforma más grande de Fiestas Tradicionales en la Comunitat Valenciana  | INFOFESTA | MOROS I CRISTIANS | FALLAS | Descarga nuestra Aplicación móvil Morosicristians.app

CONTACTA

Envíanos un e-mail

Enviando

Inicia Sesión con tu Usuario y Contraseña

¿Olvidó sus datos?