boceto marcelo fuentes

 

Quan parlàrem amb Marcelo Fuentes perquè tornara a desenvolupar una imatge que representara el projecte d’aquest any, el primer plantejament va ser no limitar-se als aspectes formals, ja que la imatge i la forma del projecte segur que anaven a evolucionar al llarg de tot l’any i segons les dificultats tècniques del material escollit.

És per això que l’esbós no representa la part formal de la falla, si no la part de contingut. Podria considerar-se en realitat una il·lustració del guió de la falla.

A continuació el text i l’esbós que l’il·lustra:

“S’està lliurant una batalla encara que no ho sàpigues”

S’està lliurant una batalla encara que no ho sàpigues, s’està lliurant tant si t’agrada com si no.

Vull amagar-me, desaparèixer, fugir d’ací, esperar que altres lluiten, que altres caiguen. Vull tornar al meu refugi, però no puc, no em deixen. No els conec de res, no sé quina cara tenen, no els importa quina cara tinc, sols sé que usen armes contra les meues paraules, amenaces contra els meus arguments, pors contra els meus somnis. La por és la seua gran arma i ja no puc sentir-me segur.

Els nostres refugis van caient un darrere l’altre i cada vegada és més difícil defensar-se. I si aconseguisc amagar-me? Què trobaré quan passe la tempesta? Potser la ignorància vestida de prepotència que ens governa ens salvarà? No, nosaltres mai vam ser la seua prioritat. Amagar-se ja no és la solució.

Protegir-me només jo seria com convertir-se en un home sense rostre, en un d’ells. Si no ets un d’ells et consideraran el seu enemic.

La batalla s’està lliurant encara que no l’entenga, però això no és excusa per pretendre que altres lluiten per mi. Si tots cauen… per a què haurà servit salvar-se?

Hem de seguir utilitzant paraules, arguments i somnis per sobreviure a la tempesta, aprendre d’ella i ser capaços de construir un refugi, un refugi fet entre tots i per a tots. Un refugi on reflexionar i buscar solucions. Un refugi on no siga necessari amagar-se, on la por no puga atrapar. Un refugi per quan torne la tempesta, perquè segur que tornarà.

Recorda que es lliura una batalla encara que no ho sàpigues, recorda que es lliura una batalla i encara es pot guanyar.

                                          LEMA: «S’està lliurant una batalla encara que no ho sàpigues»

                                          ARTISTES: Miguel Arraiz i David Moreno

                                          ESBÓS: Marcelo Fuentes (A la venda sota comanda, tirada 50 exemplars únics a 40€)

0 Comentarios

Contesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.

*

©2024 InfoFesta.es la plataforma más grande de Fiestas Tradicionales en la Comunitat Valenciana  | INFOFESTA | MOROS I CRISTIANS | FALLAS | Descarga nuestra Aplicación móvil Morosicristians.app

CONTACTA

Envíanos un e-mail

Enviando

Inicia Sesión con tu Usuario y Contraseña

¿Olvidó sus datos?