Templaris 08

Per primera vegada, en el 2007 es va celebrar a Manuel  la Festa de Moros i Cristians. Des de l’Associació de moros i cristians, es va acordar que aquestes festes es celebrarien el segon cap de setmana d’Agost.

 

Com va sorgir la idea de fer aquestes festes?

Després de visitar molts pobles que tenen una llarga tradició en aquesta festa, un grup de jóves va decidir que en el nostre poble no podia ser menys i així ha sigut.

 En un principi sols van eixir tres comparses. Aquestes comparses fundadores van ser els CREUATS (cristians), els  TEMPLARIS (cristians) iles ABBASIES (moros).                           

Una vegada es va tindre clar el total de comparses i amb la il·lusió de tirar endavant amb aquesta festa, es va formar el que és l’Associació de moros i cristians. Aquesta està composta per components de cada comparsa que durant tot l’any es reuneixen per a que aquesta festa es puga portar a terme al nostre poble. 

Per a la Festes del 2008 es van afegir  tres comparses noves:CONTRABANDISTES (cristians), ALMORÀVITS (moros) i MOSSÀRABS (moros). Aquest any 2009, s’ha donat de baixa la comparsa Mossàrabs, però s’ha afegit una nova, la comparsa BEREBERS, quedant un total de sis comparses, tres mores i tres cristianes.

0 Comentarios

Contesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.

*

©2024 InfoFesta.es la plataforma más grande de Fiestas Tradicionales en la Comunitat Valenciana  | INFOFESTA | MOROS I CRISTIANS | FALLAS | Descarga nuestra Aplicación móvil Morosicristians.app

CONTACTA

Envíanos un e-mail

Enviando

Inicia Sesión con tu Usuario y Contraseña

¿Olvidó sus datos?