algemesi-patrimonio

El 28 de novembre de 2011 la UNESCO en la VI reunió intergovernamental celebrada a Bali (Indonèsia) va atorgar a esta tradició centenària la categoria de Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat per:
«La implicació social de tota la població amb la perpetuació de les seues tradicions, pel compromís generacional en la transmissió oral dels seus rituals durant més de tres segles».
La UNESCO en el seu expedient defineix la Festa amb el text següent:
«Celebració de gran participació popular d’origen medieval (1247) que se celebra a Algemesí el 7 i el 8 de setembre. Els seus rituals, transmesos de pares a fills, cristal•litzen en una sèrie de manifestacions diferents: expressions orals (teatre), música (seixanta-tres composicions), danses i representacions amb reminiscències de cultes romans, cristians, musulmans i jueus; cultures que van entreteixir l’essència d’esta terra i que es materialitza en la creació dels instruments musicals, en la inspiració de les melodies i en la variada indumentària utilitzada en la festa.
La música de dolçaina i tabal, les composicions orquestrals que acompanyen les torres humanes de la Muixeranga i les danses dels Bastonets, de les Pastoretes, de la Carxofa, dels Arquets, de les Llauradores i dels Tornejants recreen i estimulen la memòria col•lectiva, tot transmetent missatges comuns i universals de sentiments visuals i sonors de gran plasticitat.
Durant la celebració Algemesí es transforma en un museu viu de la tradició valenciana i mediterrània amb l’entramat social de fe i cultura que comprenen les celebracions litúrgiques, el paisatge sonor de les campanes i l’entorn monumental del segle XVII on es realitzen les desfilades processionals amb la participació de més de mil quatre-cents figurants».

0 Comentarios

Contesta

Tu dirección de correo electrónico no será publicada.

*

©2024 InfoFesta.es la plataforma más grande de Fiestas Tradicionales en la Comunitat Valenciana  | INFOFESTA | MOROS I CRISTIANS | FALLAS | Descarga nuestra Aplicación móvil Morosicristians.app

CONTACTA

Envíanos un e-mail

Enviando

Inicia Sesión con tu Usuario y Contraseña

¿Olvidó sus datos?